Jojoba golden - ulei purtător 100 ml

79 lei

Demachiant, hidratare și tratament local? Nu este un vis, este chiar uleiul Jojoba Golden! Folosește-l ca atare pe corp, ten sau pe păr, sau ca ulei purtător în combinațiile tale preferate de uleiuri esențiale.

Este o ceară lichidă, nu are miros, nu păteză și menține nealterate proprietățile uleiurilor esențiale. Acest ulei are proprietăți benefice asupra pielii, tratând pielea uscată, inflamațiile și acneea.

Uleiul de Jojoba Golden are zeci de întrebuințări, și e minunat să te bucuri de darurile lui.

Descriere

Ulei de Jojoba – Simmondsia chinensis
 
Are o structură asemănătoare cu cea a sebumului nostru natural și este, deci, capabil să „mimeze” funcțiile pielii, fiind astfel unul din cele mai eficiente uleiuri pentru ameliorarea simptomelor cosmetice și dermatologice.
Poate fi utilizat până la 100% în uleiurile corporale și faciale sau poate fi inclus în amestecuri ca ulei purtător la 30% –80%.

Calități principale: hidratant, antiinflamatore, antiinfecțios, hrănitor, echilibrant, protector, calmant, detoxifiant.

Tipuri de piele: toate tipurile de ten, inclusiv matur, ten îmbătrânit prematur, ten sensibil, gras, cu acnee și cu probleme.

Utilizări: infecții ale pielii, uscăciune, erupții cutanate, inflamații, rozacee, eczeme, psoriazis.

Folosit în: uleiuri de corp, uleiuri pentru față, creme, loțiuni, balsamuri, unguente, geluri.

Se obține din: semințe:

Aspect: Culoare aurie bogată.

Bogat în: vitamina E; acizi grași omega 3, 6 și 9.

De reținut: Jojoba este de fapt o ceară vegetală lichidă, iar asta înseamnă că este remarcabil de stabil,  având o perioadă de valabilitate extinsă.

Idei de utilizare: Te poți bucura de beneficiile sale, folosindu-l ca demachiant, hidratant sau tratament local. Poate fi utilizat în general pe oricare parte a corpului, inclusiv pe față, fără a fi diluat. Fiind de fapt o ceară la nivel molecular, uleiul de jojoba acționează ca o barieră de protecție asupra pielii, păstrându-i umiditatea în interior și putând preveni astfel infecțiile bacteriene, acneea și mătreața.
Folosește-l ca balsam pentru buzele uscate sau aplică-l pe față, înainte de culcare, ca un ser anti-îmbătrânire sau ca demachiant.
De asemenea, poți amesteca uleiul de jojoba cu alte ingrediente naturale de combatere a acneei – precum uleiurile esențiale de geraniu, bergamotă sau lămâie – creând astfel o mască anti-acneică pentru față.
Dacă suferi de afecțiuni inflamatorii ale pielii, cum ar fi psoriazisul sau eczema, vei găsi uleiul de jojoba deosebit de benefic, mai ales în amestecuri cu  ulei esențial de mușețel, trandafir, lavandă sau rozmarin. Aceleași amestecuri calmează pielea arsă de soare.