Beneficiile apei de trandafiri

Produsele din trandafir au un rafinament aparte, dar și proprietăți terapeutice deosebite ce le fac să fie extrem de apreciate. De aceea ele ocupă un loc aparte pe platforma Suryama și sunt promovate cu mult respect.

În articolul de mai jos scris de Flavia Furculița aflăm mai multe despre beneficiile apei de trandafir. 

7 beneficii ale apei de trandafiri

“Povestea apei de trandafir a început cu mii de ani în urmă și este continuată în prezent și de noi. Trandafirii sunt recunoscuți ca fiind simbolul iubirii, nobleței și sacralității. Această floare splendidă este mai mult decât o simplă sursă de parfum și romantism.

Atunci când sunt folosiți în cosmetică, se obține un elixir de înfrumusețare care oferă pielii hidratare și hrănire intensă. Nu e de mirare de ce apa de trandafir continuă să fie un produs la fel de popular și în zilele noastre, fiind de nelipsit din colecția de produse de îngrijire a oricărei femei.  

Cu toate acestea, apa de trandafir pe care o găsești cel mai des în magazinele fizice și online (comercializată, în general, ca toner sau ca spray de fixare a machiajului) este formulată cu aditivi care dau culoarea roz a apei și au conservanți sintetici care pot face mai mult rău decât bine. Din păcate, marea majoritate a apelor de trandafir pe care le găsim pe piață nu sunt realizate din petale proaspete de trandafiri.

Ca o apă de trandafir să fie pură, ea trebuie să fie obținută prin distilarea la aburi a petalelor și să fie transparentă. Prin acest procedeu, apa florală cuprinde toate vitaminele, mineralele și mirosul specific a mii de petale proaspete culese manual. Distilarea la aburi, chiar dacă e un proces costisitor și necesită muncă intensivă, asigură cea mai înaltă calitate și cele mai multe beneficii.  

7 beneficii ale apei de trandafir

  1. Calmează inflamațiile pielii

Când vine vorba despre proprietățile vindecătoare, apa de trandafir este minunată pentru calmarea unor afecțiuni ale pielii, precum eczema, psoriazisul, dermatita, acneea. Datorită proprietăților antiinflamatoare, ea calmează mâncărimea și iritația cauzate de aceste afecțiuni.

  • Reduce pungile de sub ochi

Aplică câteva pufuri de apă de trandafir pe o dischetă demachiantă. Întinde-te pe spate, pune discheta demachiantă pe ochi și relaxează-te timp de 10 minute. Poți folosi apa de trandafir și pentru cearcăne, dar se recomandă să folosești același procedeu în mod regulat, deoarece durează 3-4 săptămâni până se văd rezultatele.

  • Are proprietăți antiseptice și antibacteriene

Cu proprietăți antiseptice, antibacteriene și antifungice, apa de trandafir este un ingredient activ împotriva infecțiilor. Poate fi folosită și dimineața, când te speli pe ochi, ca o alternativă la apa de la robinet; la fel poți face și în cazul unei iritații. Trebuie să ai grijă ca apa de trandafir pe care o folosești să fie pură și fără aditivi. În plus, ea îți poate oferi protecție împotriva ingredientelor nocive din unele produse cosmetice.  

Datorită acestor proprietăți, apa de trandafir previne acneea și vindecă rapid coșurile. Prin proprietățile sale de curățare, cât și prin capacitatea de a îndepărta sebumul în exces și murdăria, folosirea ei reduce acneea și previne erupțiile ulterioare.

4. Oferă părului o strălucire naturală

Poți pulveriza apă de trandafir pe scalp pentru a îndepărta praful și murdăria, restabilind în același timp strălucirea naturală a părului. Acționează ca un agent de curățare și ca un balsam natural. După şamponare, aplică doar câteva pufuri pe părul umed pentru un plus de strălucire.

5. Menține echilibrul natural al pH-ului pielii

Săpunurile și produsele demachiante obținute chimic perturbă echilibrul pH-ului pielii noastre, devenind mai predispuse la bacterii care cauzează diverse afecțiuni ale pielii. Apa de trandafir pură are un pH mediu de 5.5, fapt care ajută pielea să revină la valorile normale ale pH-ului – între 4.7 și 5.75.

6. Hidratează și împrospătează pielea

Fiind un toner complet natural pentru ten, fără substanțe chimice adăugate, apa de trandafir este excelentă când vine vorba de eliminarea murdăriei și a excesului de sebum, fără a perturba echilibrul natural al pH-ului. În urma aplicării apei de trandafir, pielea se va simți împrospătată şi hidratată. Apa de trandafir poate fi utilizată ori de câte ori pielea se simte uscată şi fără tonifiere. Este o adevărată binecuvântare pentru persoanele cu piele uscată sau sensibilă, pentru că uleiurile naturale de trandafiri din compoziția sa mențin nivelul optim de hidratare al pielii, făcând tenul să arate și să se simtă catifelat la atingere. Apa extrasă din delicatele flori de trandafiri are beneficii și pentru pielea afectată de expunerea la soare.

7. Poate reduce mătreața

Aplicată pe păr și scalp, apa de trandafiri poate ajuta la combaterea mătreții. Adaugă doar câteva pufuri de apă de trandafir în şamponul sau balsamul pe care îl foloseşti. Pe lângă hidratare, părul tău va avea o aromă plăcută.  

Îți recomandăm să porți cu tine mereu, în geantă, sticluța cu apă de trandafir pentru că acționează și ca un produs de fixare al machiajului. Pe timpul verii, folosește-l ca un spray răcoritor și hidratant pentru față. “

Articol de Flavia Furculița.

Surse:

https://www.healthline.com
https://www.medicalnewstoday.com
https://www.urbancompany.com