Reduceri!

Sacrum facere - set ulei esențial de tămâie 10 ml și smirnă 5 ml

199 lei

Tămâia și smirna sunt două esențe sacre apreciate și folosite în ritualuri și ceremonii din vremuri imemoriale. Calitățile lor sunt extraordinare și sunt un must have pentru iubitorii uleiurilor sacre.

Tămâia a fost folosită de mii de ani în ritualurile religioase, datorită mirosului deosebit şi a proprietăţilor extraordinare pe care le deţine. Vechii egipteni prețuiau uleiul esențial de tămâie, folosindu-l pentru îmbălsămare, dar și pentru măști de față, parfumuri și alte produse cosmetice.

Și în zilele noastre tămâia este foarte respectată și folosită în meditații, ritualuri și ceremonii. Totodată tămâia a fost și este utilizată și în scopuri medicinale, pentru o gamă largă de afecțiuni, inclusiv sifilis, reumatism, infecții ale tractului respirator și urinar, boli de piele, precum și afecțiuni digestive și nervoase.

Apreciată din cele mai vechi timpuri, smirna  îmbie cu parfumul său lemnos, condimentat, ușor ierbaceu, cu iz de fum care înlocuiește apatia cu puterea și forța în vremuri tulburi. Fortifică mintea și și oferă motivație.

Din cele mai vechi timpuri rășina de smirnă a fost utilizată deopotrivă pentru aroma sa și pentru proprietatile remarcabile asupra corpului si spiritului. Foarte apreciata în lumea antica, folosită ca medicament de către chinezi, greci și egipteni, este menționată în Vechiul Testament ca fiind utilizată în diferite celebrări liturgice.

Cod Produs: SUR-EO49 Categorie:

Descriere

Ulei esențial de tămâie – Bosweillia carterii

Tămâia este un ingredient principal în colecția oricărui iubitor de aromaterapie.
Multe dintre utilizările spirituale și ezoterice ale tămâiei se bazează pe afinitatea sa față de Soare. Această conexiune sacră favorizează evoluția spirituală, autodisciplina spirituală și dedicarea de a-ți găsi adevărata cale în viață. Este cunoscut că tămâia deschide canale către o putere și o înțelepciune superioare în timpul rugăciunii și meditației; o cheie sacră care deschide ușa către frecvențe și dimensiuni superioare.

Este parfumul sacru prin excelență. Favorizează contactul cu absolutul, sublimarea energiilor. Are un puternic caracter protectiv,  curăță spațiile de energii joase și stagnante. Favorizează meditația, rugăciunea, armonizarea energiilor.
Este o aromă care leagă cerul de pământ, acesta fiind unul din rolurile principale ale tămâiei în  ritualurile din aproape toate religiile.

Uleiul esențial de tămâie  Fiore D’Oriente este obținut prin distilarea la abur a rășinii uleioase pentru ca tu să te bucuri de cea mai înaltă calitate și puritate.
Mirosul de tămâie are o  notă proaspătă și terpenică, cu un ton cald, bogat, balsamic-dulce.

Funcții energetice: Tămâia are o lungă tradiție și o conexiune cu spiritualitatea, inspirația, cunoașterea și forța. Acest ulei este folosit în rugăciune, meditație, ghidarea viselor, precum și pentru atingerea unor stări de conștiință superioare. Ajută la respirație întrucât încetinește ritumul acesteia și o face mai profundă, fiind un bun sedativ și calmant. Este folosită pentru clarviziune și este eficientă în curățarea și purificarea corpului energetic. Totodată, ajută la vindecarea rănilor emoționale profunde. Tămâia susține vindecarea și sprijină vitalitatea și longevitatea.
Prin stimularea celui de al treilea ochi, care corespunde chakrei a VI-a, transmite claritate mentală și detașare. Ajută mai ales în perioade de presiune psihologică puternică, conferind încredere în propria persoană. Este de folosit ăn prima parte a zilei, altfel poate cauza insomnie.

Alte funcții:

Echilibru emoțional: Tămâia are un efect calmant asupra emoțiilor, facilitând adâncirea în stările meditative, dar și tratarea astmului, unde anxietatea este adesea un atac declanșator. Este utilă în depășirea momentelor de stres, anxietate, tensiune.

Respirație: Tămâia are o afinitate în ceea ce privește plămânii și este unul dintre cele mai valoroase uleiuri pentru utilizarea în infecțiile respiratorii. De aceea este indicată pentru: gâtul uscat, inflamații și dificultăți de respirație Se utilizează în inhalări, masaje și băi.
Dacă practici yoga sau exerciții de respirație, tămâia te va ajuta pentru că eliberează corpul de tensiune și face ca respirația să fie mai profundă.

Reduce problemele respiratorii. Calmează tusea și elimină flegma depusă în căile respiratorii și plămâni. Uleiul esențial de tămâie asigură, de asemenea, ameliorarea bronșitei și a congestiei tractului nazal, laringelui, faringelui, bronhiilor și plămânilor. Proprietățile sale antidepresive și antiinflamatoare ajută, de asemenea, la relaxarea căilor respiratorii, care pot reduce pericolele atacurilor de astm, iar calitățile sale antiseptice îi conferă reputația de a stimula sistemul imunitar! De asemenea, ușurează durerile corporale, durerile de cap, durerile de dinți și echilibrează creșterea temperaturii corpului asociată în mod obișnuit cu răcelile.

Tămâia este indicată pentru orice manifestare infecțioasă și extrem de utilă în caz de răceli, tuse, gripă deoarece are proprietăți imunostimulente.

Astringent: Uleiul de tămâie se bucură de o popularitate tot mai mare în lumea înfrumusețării prin tratamente naturiste. În timp ce proprietățile sale antimicrobiene se dovedesc utile pe calea spre curățarea pielii, uleiul de tămâie funcționează bine și ca astringent.

Piele: În îngrijirea pielii, uleiul esențial de tămâie este util pentru pielea mai în vârstă și are un efect tonic. Încetinește apariția ridurilor. Are funcție de hidratare și hrănitoare, regenerant celularantiseptic, previne ridurile, restabilește tonusul pielii, este bio-activantExcelent pentru pete și cicatrici, folosit și pentru negi.
Accelerează vindecarea și  poate ajuta la eliminarea petelor solare, la îndepărtarea micro-ridurilor din jurul ochilor .

Pur și simplu aplicați o soluție diluată a acestui ulei pe răni sau folosiți-o după amestecarea cu cremă de piele, iar rănile dvs. se vor vindeca mai repede și vor fi, de asemenea, protejate de infecții.

Propietăți antimicrobiene: Uleiul de tămâie este eficient ca antiseptic și chiar și fumul obținut din arderea acestuia are calități antiseptice și dezinfectante.
Uleiul de tămâie are proprietăți antimicrobiene și poate ajuta la protejarea împotriva agenților patogeni. Poate fi aplicat pe răni pentru a le proteja de tetanos și de a deveni septic.

Sistem digestiv:  Accelerează producția de sucuri gastrice și facilitează peristaltismul (contracția și relaxarea stomacului și intenstinelor inerente digestiei).

Ssitem genito urinar: Utilă in caz de cistită, dismenoree, leucoree, metroragie

Suport emoțional: Uleiul esențial de tămâie  e folosit  în aromaterapie pentru contracararea stărilor și emoțiilor negative precum anxietatea, frica, atașamentul și ajută la eliberarea traumelor din trecut. În schimbul emoțiilor negative, vei regăsi  și Având un caracter înălțător, meditativ, spiritual, tămâia ne deschide către a ne regăsi pacea și strălucirea interioară.

Efect asupra chakrei coroană: Tămâia favorizează deschiderea Sahasrarei, a șaptea chakră care este corelată cu frecvențele și dimensiunile înalte și cu esența a tot și a toate.

 

Ulei esențial de smirnă – Commiphora myrrha

Smirna era extrem de apreciată în lumea antică, fiind ingredient pentru parfumuri și medicament. Era folosită pentru purificarea ritualică atât pentru vii, cât și pentru morți. Datorită credinței că aroma sa face pe plac zeilor, smirna a devenit o mireasmă importantă în templele egiptene. Era folosită ca ofrandă de amiază către zeul soarelui, Ra, și ca ofrandă de lună, în templele dedicate lui Isis. De asemenea, uleiul de smirnă este primul dar pe care Iisus l-a primit și ultimul care i s-a oferit odată cu crucificarea.
 
Beneficii terapeutice: Anti-inflamator, antimicrobial, antiseptic, astringent, balsamic,  carminativ, cicatrizant, expectorant, fungicid, sedativ, stimulant, stomahic, tonic, uterin.
Metoda de extragere: Distilarea la abur a rășinii uleioase.
Caracteristici: Lichid uleios de culoare galben deschis până la ambră, cu un miros cald, ușor condimentat, medicinal. Se combină bine cu uleiuri de tămâie, santal, chiparos, ienupăr, mandarin, geraniu, patchouli, cimbru, mentă, lavandă și pin.
Constituenți principali: Heerabolen, limonen, dipenten, pinen, eugenol, cinamaldehidă, cuminaldehidă, cadinen, printre altele.
Precauții: Nu folosiți în sarcină. Evitați concentrațiile mari. Produce somnolență.

AROMATERAPIE
Îngrijirea pielii: Ciuperca piciorului și alte infecții fungice, piele crăpată și uscată, eczeme, răni, riduri, piele matură (nu irită și nu sensibilizează), infecții ale gingiilor și ulcerații bucale.
Circulație, mușchi și încheieturi: Artrită.
Sistemul respirator: Bronșită, astm, răceli, tuse, gripă, gât inflamat, răgușeală, pierderea vocii.
Sistemul digestiv: Diaree, dispepsie, flatulență, hemoroizi, pierderea apetitului.
Sistemul genito-urinar: Amenoree, leucoree, prurit, candida.
Energetic: Smirna are o conexiune străveche cu spiritualitatea, inspirația, cunoașterea și forța. Uleiul esențial de smirnă este folosit în rugăciune, meditație, exerciți de respirație, yoga, precum și pentru atingerea unor stări de conștiință superioare. Ajută la respirație, întrucât încetinește ritmul acesteia și o face mai profundă, fiind un bun sedativ și calmant. Smirna este folosită pentru clarviziune și este eficientă la curățarea și purificarea corpului energetic. Totodată ajută la vindecarea rănilor emoționale profunde. Smirna, ca și tămâia, susține vindecarea și sprijină vitalitatea și longevitatea.

ABONARE Newsletter

Inimă însorită!
Cu drag îți trimitem noutăți și vești inedite.